Portugal is een van de veiligste en vriendelijkste landen ter wereld. De Portugezen zijn een aardig, vriendelijk en vreedzaam volk dat alle landen, talen en overtuigingen met open armen verwelkomt.

De Portugese inwoners zijn meestal ook meertalig, en sommige dorpen bieden zelfs gratis cursussen Portugees aan. Mensen zijn gewend om ‘bom dia’ te zeggen als ze een café binnenlopen, of ze je nu kennen of niet. Portugal heeft ook een liberale houding aangenomen ten aanzien van de rechten van zijn burgers en staat bekend om zijn steun aan de LGBT-gemeenschap, een van de eerste landen die het homohuwelijk erkende.

Kunst en Cultuur

Portugese kunst, cultuur en architectuur zijn wereldberoemd om hun schoonheid en authenticiteit. Van traditionele fadomuziek tot prachtige monumenten in het hele land, Portugal heeft een grote verscheidenheid aan historische bezienswaardigheden. Dit verbazingwekkende erfgoed lijst bestaat ook in prachtige kastelen, paleizen en monumentale middeleeuwse, gotische en “Manuel” kerken, waarvan sommige zijn opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.