Over Portugal

Portugal is een van de veiligste en vriendelijkste landen ter wereld. De Portugezen zijn een aardig, vriendelijk en vreedzaam volk dat alle landen, talen en overtuigingen met open armen verwelkomt.

De Portugese inwoners zijn meestal ook meertalig, en sommige dorpen bieden zelfs gratis cursussen Portugees aan. Mensen zijn gewend om ‘bom dia’ te zeggen als ze een café binnenlopen, of ze je nu kennen of niet. Portugal heeft ook een liberale houding aangenomen ten aanzien van de rechten van zijn burgers en staat bekend om zijn steun aan de LGBT-gemeenschap, een van de eerste landen die het homohuwelijk erkende.

Kunst en Cultuur

Portugese kunst, cultuur en architectuur zijn wereldberoemd om hun schoonheid en authenticiteit. Van traditionele fadomuziek tot prachtige monumenten in het hele land, Portugal heeft een grote verscheidenheid aan historische bezienswaardigheden. Dit verbazingwekkende erfgoed lijst bestaat ook in prachtige kastelen, paleizen en monumentale middeleeuwse, gotische en “Manuel” kerken, waarvan sommige zijn opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het weer in Portugal

Portugal is een van de zonnigste plekken ter wereld, met meer dan 300 dagen zon per jaar! Hier vindt u een aangenaam klimaat voor alle seizoenen. Het zuidelijke deel van Portugal is het warmst, maar zelfs de heetste zomer wordt gekoeld door de Atlantische bries. Er zijn veel zonnige dagen in de winter om je warm en vrolijk te houden. Portugal staat ook bekend om zijn spectaculaire kustlijn en prachtige stranden. Of je nu van zonnebaden of watersporten houdt, er zijn hier veel attracties en activiteiten. Op het gebied van milieukwesties is Portugal ook een wereldleider. Ongeveer 70% van de energie van het land is afkomstig van hernieuwbare energiebronnen en de Portugese regering zet zich in voor een efficiëntere, koolstofarmere en milieuvriendelijkere economie. Een korte vlucht van maximaal 3 uur bent u er zo! Vliegtickets zijn over het algemeen ook niet duur.

Golfbanen

De zomer in Portugal is lekker warm, maar het klimaat van oktober tot april is perfect om te golfen. Er zijn ongeveer 90 golfbanen in het land, waarvan de meeste zeer goed zijn, omdat de promotors internationale toparchitecten hebben aangetrokken. Golfbanen in Portugal worden voornamelijk gebruikt door toeristen, daarom zijn er veel golfbanen met hotels.

De golfer selectie ranking van Leadingcourses.com geven een goed inzicht. Deze ranglijsten zijn gebaseerd op golferrecensies op Leadingcourses.com. De hoogst gewaardeerde golfbaan van Portugal eind 2018? Hieronder volgen de gemiddelde scores van de top 10 golfers achter de naam van de baan. De gemiddelde score betreft niet alleen de beoordeling van de golfbaan door de golfer, maar ook de algehele indruk van de club, het onderhoud, de oefenfaciliteiten, het clubhuis en andere faciliteiten en de prijs-kwaliteitverhouding.

  1. Monte Rei G&CC 9,2 (Algarve)
  2. West Cliffs 8,6 (ten noorden van Lissabon)
  3. Oceanico Faldo Course 8,6 (Algarve)
  4. Royal Obidos Spa & Golf Resort 8,5 (ten noorden van Lissabon)
  5. Victoria Golf Course-Dom Pedro Golf 8,4 (Algarve)
  6. The Old Course-Dom Pedro Golf 8,3 (Algarve)
  7. Troia Golf 8,3 (ten zuiden van Lissabon)
  8. Estela GC 8,3 (bij Porto)
  9. Vidago Palace GC 8,3 (bij Porto)
  10. Oceanico o’Connor Jnr Course 8,2 (Algarve)

https://www.leadingcourses.com/nl/top/europa+portugal/beste-18-hole

Heb je een andere vraag over Portugal? Stel ’m via het contactformulier hieronder en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.